Facings

Facings
U wilt mooie witte tanden? U wilt verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.
Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.
Er zijn 2 verschillende soorten materiaal waarvan facings worden gemaakt, namelijk de composiet facing of porselein facing.

Composiet facing
Bij het aanbrengen van een composiet facing hoeft de tandarts over het algemeen minder van de eigen tand weg te slijpen dan bij een porseleinen facing, en zijn de kosten aanzienlijk lager. Dit komt hoofdzakelijk door het gebruikte materiaal en de tijd die de tandarts kwijt is bij het plaatsen van een composiet facing. Voor een composiet facing hoef je maar één keer naar de tandarts.

Porseleinen facing
Het maken van een porseleinen facing is een stuk bewerkelijker dan van een composiet facing. Het materiaal en het arbeidsintensieve werk van het tandtechnisch laboratorium, maken dat een facing van porselein hoger van prijs is. Het voordeel van een facing van porselein is echter dat deze veel minder gevoelig is voor aanslag van bijvoorbeeld koffie en thee. Bovendien geeft een porceleinen facing vaak een mooier cosmetisch eindresultaat.

Wij nodigen u graag uit om een afspraak voor een gratis consult te maken! Deze afspraak verplicht u verder tot niets en u kunt hiervoor terecht op onze contact pagina of door hier te klikken: afspraak tandheelkundige behandeling

E-mail: studio@dentalarts.nl

Telefoon: 020 755 50 41