Bruggen

Een keramische brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Het kan nodig zijn om een brug te maken om de volgende redenen:
• u kunt niet voldoende kauwen.
• u vindt zo´n open ruimte in de mond niet mooi.
• om te voorkomen dat tanden en/of kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien. Als tanden of kiezen ontbreken, kunnen de tanden of kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte uitgroeien. Ook kunnen de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte naar elkaar toe gaan groeien, waardoor ze scheef gaan staan.

Wij nodigen u graag uit om een afspraak voor een gratis consult te maken! Deze afspraak verplicht u verder tot niets en u kunt hiervoor terecht op onze contact pagina of door hier te klikken: afspraak tandheelkundige behandeling

E-mail: studio@dentalarts.nl

Telefoon: 020 755 50 41